| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Forum | Linkovi |
luk
13.maj 2003.
Održani sportski susreti studenata biomedicinskih nauka "Humanijda 2003"

Saopštenje za štampu Sportske ekipe Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu

Košarkaška ekipa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je osvojila prvo mjesto na Humanijadi 2003, sportskim susretima studenata fakulteta biomedicinskih nauka održanim u Rovinju od 7. do 11. maja. U šest utakmica, naši košarkaši su zabilježili svih šest pobjeda. U finalu je savladana košarkaška ekipa medicinara iz Zagreba sa 32:28.

Pored toga, naša kombinovana rukometna ekipa (sastavljena od košarkaša i nogometaša) je osvojila drugo mjesto, izgubivši u finalu od zagrebačkih veterinara sa 14:11. Košarkaš Anel Okić je proglašen 'Sportistom Humanijade 2003', uspješno igrajući košarku, rukomet i odbojku uprkos povredi noge već prvog dana.

Odbojkaški turnir je osvojila ekipa medicinara iz Rijeke, a naši košarkaši se nisu pojavili na polu-finalnoj utakmici jer su u istom terminu igrali rukomet! Zbog još jednog poklapanja termina, nisu se mogli boriti za treće mjesto.

Nogometaši Medicine Zagreb su osvojili prvo mjesto pobjedom nad zagrebačkim stomatolozima. Naša nogometna ekipa je ispala u polufinalu, nakon poraza od 0:2 protiv Stomatologije Zagreb.

Pored svega, posebno se istakao Nihad Selimović, kapiten košarkaške ekipe koji je, pored najviše ubačenih koševa na turniru, pobrao simpatije svih učesnika sa svojom harmonikom.

Ovogodišnji sportski susreti studenata fakulteta biomedicinskih nauka 'Humanijada 2003' su održani od 7. do 11. maja u Rovinju. Učestvovalo je 180 sportista (studenata medicine, stomatologije, farmacije i veterine) iz Hrvatske, i dvadesetak studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Veliko HVALA našim sponzorima bez kojih odlazak na 'Humanijadu 2003' nikako ne bi bio moguć: Bosnalijek, Udruženje farmaceuta, Siemens, Apoteke Sarajevo, Hyundai Auto, Stranka Demokratske Akcije, DentArt.
Posebno hvala Dekanatu Medicinskog fakulteta i Prof. Dr Fadili Ibrahimbegović-Gafić

Za dodatne informacije: Nihad Selimović (061 191 405), Mirza Muminović (061 700 299)
Fotografije visoke rezolucije: Dostupne na web stranici www.voxmed.net

 
HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje
teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com
© 1999-2001, by HealthBosnia.com, e-mail medmaster@koming.com. ALL RIGHTS RESERVED.