| Home | Bolesti | Dijagnostika | Lijekovi | Radovi | Novosti | Forum | Linkovi |
luk
21.okt 2003.

MEDICOP 2003 - Sajam medicinske opreme

Adresar distributera opreme i potrošnog materijala

U sarajevskoj dvorani "Skenderija" je od 21. do 24. oktobra 2003. godine održan Sajam medicinske opreme i proizvoda. Izlagači iz cijele BiH su predstavili najsavremeniju medicinsku opremu, aparate, te potrošni i sanitetski materijal renomiranih svjetskih firmi.
Broj izlagača je bio kao i tokom predhodnih manifestacija MEDICOP-a, dok je broj posjetilaca znatno manji. Neke od firmi, na koje smo navikli da se pojavljuju na ovome sajmu, nisu se pojavile. To prvenstveno vrijedi za SIMENS, čije nepojavljivanje možda pokazuje novonastalu i promjenjenu situaciju u ovoj firmi. S druge strane, neke nove firme su se predstavile sa svojim asortimanom.
Od ranije poznati i priznati izlagači i štandovi bili su:MEDICINSKA OPREMA I APARATI
MEDICAL doo iz Mostara, kao zastupnih GENERAL ELECTRIC za BiH, je predstavio u svijetu cijenjene aparate ove renomirane svjetske korporacije. Jedan od faktora koji opredjeljuju kupce za nabavku pomenutih aparata je dobro razvijena servisna mreža i stalna mogućnost konsultacija sa proizvođačem i njegovim distributerima širom svijeta. Stalno prisustvo firme MEDICAL na sajmu govori o njenoj želji da informira partnere o novim sadržajima koje predstavlja ove godine, te o sve većem prisustvu kod krajnjeg korisnika, odnosno kupca.
Na posljednjim manifestacijama ovakve vrste, redovno viđamo ARK doo, zastupnika i distributera ISKRA MEDICAL opreme za fizikalnu terapiju i fitnes. Želeći da svojim pacijentima i klijentima pruže savremeno liječenje, ali i uljepšavanje, brojni ljekari, fizijatri, fizioterapeuti, kozmetičari i vlasnici salona ljepote, trim i fitnes kabineta, imaju šta potražiti u prodajnom asortimanu aparata ove firme.
Trebamo spomenuti lijepo uređeni štand Sono medical koja zastupa renomirane proizvođače medison, BTL i KARL STORZ. Ova firma pokazuje ozbiljnost u radu i zastupanju, u prilog čemu govori i dobivanje eskluzivnog zastupništva za BiH, najpoznatijeg svjetskpg proizvođača endoskopa KARL STORZ-a.
Sajmovi su prilika za upoznavanje, ali i razgovor i dogovor među starim znancima i saradnicima. Ove godine posjeta je bila manja, a sajam se dovijao u "hladnom ambijentu" sarajevske Skenderije, gdje su organizatori vjerovatno "zaboravili" uključiti grijanje.
POTROŠNI I SANITETSKI MATERIJALl, SOFWARE - NOVO NA SAJMU:
Zadovoljstvo nam je pričinila i činjenica da firma Bawariamed, iako prvi put na sajmu nudi zastupništvo brojnih firmi, a u asortimanu proizvoda ima instrumente, uređaje, aparate te sanitetski i potrošni medicinski materijal. Stiče se utisak da imaju, poslovno agresivan nastup, koji baziraju na širokom asortimanu, kvalitetu usluga i web prezentaciji.
Veliki asortima ortopedskih pomagala te sanitetskig materijala ponudila je ortopedsko sanitetska kuća CHERKA company iz Mostara
Upoznaćemo i Berg Promet doo iz Sarejeva kao predstavnika i dustributera Agfa Medical Imaging. U asortimanu ove firme su aparati, potrošni foto materijal kao i cijeli sistemi za digitalnu sliku u medicini.
IN-CON INŽENJERING I KONSALTING iz Hrvatske, predstavili su najsavremenije kompjuterske programe primjenjive u medicini. Prije svega programi su namijenjeni za privatne ordinacije: stomatologa, fizijatara, gineloga itd.

LIJEKOVI, SUPLEMENTI I NADOMJESCI ISHRANI:
Predstavnic i distribuirati TWINLAB i LIFEtime proizvoda, poznatih američki proizvođači dodataka ishrani, vitamina, minerala, hrane za sportiste i slično bili su prisutni i ove godine.
Mr Ph Verica Gašparević Ivanek, direktor Agram89 apoteke u R Hrvatsko, iako je prošle godine obećala blisku saradnju, još uvijek nije ispunila obećanje.
HealthBosnia.com - ima autorska prava na ovu stranu. Svako objavljivanje
teksta ili dijelova ovog teksta je moguće samo uz saglasnost HealthBosnia.com
© 1999-2001, by HealthBosnia.com, e-mail medmaster@koming.com. ALL RIGHTS RESERVED.